Δραματική αύξηση των λουκέτων στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Δραματική αύξηση των λουκέτων στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 21871/26.08.2011

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Κατά 70% προβλέπεται να αυξηθεί ο αριθμός των καταστημάτων που θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2011 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Εκτίμηση καθ' όλα απαισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομία και το μέλλον της οικονομίας της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι τόσο δύσκολη που ένα στα πέντε καταστήματα κινδυνεύει με λουκέτο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ούτε οι θερινές εκπτώσεις, που είχαν μείωση εμπορικής κίνησης κατά 20%, δεν κατάφεραν να τονώσουν για λίγο την αγορά της πόλης, καθώς η κατάσταση χειροτερεύει λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, της αύξησης των ποσοστών της ανεργίας και της συνεχόμενης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Το κλείσιμο ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων θα επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση, με ακόμα περισσότερους ανέργους, μείωση εισοδημάτων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, μείωση εσόδων στα ταμεία του κράτους, μείωση ακόμα περισσότερο της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, στον φαύλο κύκλο της πολιτικής του μνημονίου που επέλεξε για τη χώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης;

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής αγοράς;